Wyjątkowa, uroczysta kolacja sylwestrowa w eleganckich wnętrzach i doskonałej lokalizacji – to nasza recepta na udane powitanie 2023 roku.

Gorąco zapraszamy do Wieniawy! 🥂

Nasz Szef Kuchni zadbał o wykwintne menu, które spełni oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy, a obsługa dopełni wszelkich starań, by czuli się Państwo u nas wyjątkowo.

Ostatnią noc w roku pożegnamy największymi rarytasami. W menu znalazły się między innymi: Pate z foie gras z galaretką z czerwonego wina i chipsami z chałki, tatar z polędwicy wołowej z plasterkami świeżej trufli, zupa cebulowa z grzanką i serem Gruyere,  perliczka confit podana ze speclami, gruszką i sosem pigwowym, pieczony turbot, podany na polencie z sos z czarnej porzeczki i groszkiem cukrowym oraz oczywiście cudowne desery w tym nasz kultowy kisiel wiśniowy z Parfait chałwowym. Pogodna i elegancka obsługa polewała będzie sowicie cenione przez naszych Gości, nalewki, wina oraz alkohole mocne.

Kolacja odbywa się po ówczesnym zarezerwowaniu miejsc na konkretną godzinę.
  • Jeżeli planujecie zjeść pyszną kolację i uciec dalej 💃, na szampańską zabawę, proponujemy godzinę 17.00-20.00
    LUB
  • jeżeli macie ochotę razem z nami odliczać do północy i wznieść noworoczny toast 🍾 – wybierzcie opcję 21.00-24.00.

Koszt kolacji 399 zł od osoby.

Menu

/Do wyboru/

Przystawki

Pate z foie gras z galaretką z czerwonego wina i chipsami z chałki
Terrina z pomidorów suszonych z grillowanym bakłażanem i sosem bazyliowym (Vege)
Tuńczyk Tataki podany z musie avocado i kapustą Pak Choi
Tatar z polędwicy wołowej z plasterkami świeżej trufli
Mus z dyni i pietruszki z domowymi kiszonkami (Vege)

Zupy

Krem z kwaśnicy z chipsami z boczku
Zupa cebulowa z grzanką i serem Gruyere
Krem z buraków z chipsami z pietruszki (Vege)

Dania główne

Pieczony turbot, podany na polencie z sos z czarnej porzeczki i groszkiem cukrowym
Risotto buraczane z Arancini (Vege)
Stek z polędwicy wołowej podany z gratin ziemniaczano-selerowym, sosem ze smardzy i szalotkami w balsamico
Perliczka confit podana ze speclami, gruszką i sosem pigwowym
Gołąbki z prażoną kaszą gryczaną z grzybami, warzywami i sosem pomidorowym

Desery

Kisiel wiśniowy z Parfait chałwowym
Płatki ciasta francuskiego z kremem patissiere
Tort czekoladowo-pralinowy

Ze wszystkimi Szanownymi gośćmi, wzniesiemy noworoczny toast kieliszkiem Prosecco.
Rezerwacje przyjmujemy i na wszelkie pytania odpowiadamy pod numerem telefonu

Telefon kontaktowy: +48 573 000 526
e-mail: biuro@uwieniawy.pl

*Do końcowego rachunku zostanie doliczony serwis kelnerski w wysokości 15%