Nowy rok już rozpoczął się na dobre – odnawiamy zatem i naszą kartę dań! Bardzo miło nam zaprezentować styczniowe menu główne. 

Aktualnie serwujemy:

PRZYSTAWKI ZIMNE

🟠 zimne nóżki w galarecie

🟠 śledź w oleju lnianym z pieczonym ziemniakiem i marynowaną cebulą

🟠 tatar z pomidorów z kaparami i szalotką

🟠 tatar alla Wieniawa

🟠 talerz mięs i pasztetów z domowymi piklami

🟠 płatki marynowanej polędwicy wołowej z musem truflowym, kaparami i serem dojrzewającym

PRZYSTAWKI CIEPŁE

🟠 jajka po polsku, faszerowane pieczarkami, smażone na maśle z bułką tartą

🟠 żołądki gęsie z grzybami i fasolą z orzełkiem

🟠 Foie Gras smażone w Calvadosie, podana na Brioche z konfiturą śliwkową

DANIA GŁÓWNE

🟠 pierogi ruskie z okrasą z cebuli 

🟠 pierogi z mięsem z okrasą z boczku 

🟠 gołąbki po biłgorajsku z kaszą gryczaną i grzybami

🟠 kotlet mielony z gotowanymi ziemniakami i smażonymi buraczkami 

🟠 De Volaille z puree ziemniaczanym i marchewką z groszkiem 

🟠 rumsztyk wołowy z cebulką, młodymi ziemniakami i sałatką z ogórków małosolnych 

🟠 pół kaczki podane z jabłkiem w karmelu, sosem żurawinowo-imbirowym i kopytkami 

🟠 zrazy po staropolsku podane z kaszą jęczmienną i sałatką z buraków na zimno 

🟠 polędwica z dorsza w sosie rakowym, brukselka w emulsji maślanej i puree z pietruszki

🟠 jesiotr confit podany z topinamburem w emulsji maślanej i blanszowanym szpinakiem z chilli i serem Bursztyn 

🟠 polędwica Rossini z Foie Gras, ziemniakami gratin i marynowanymi cebulkami w balsamico 

🟠 comber z jelenia podany z puree z buraka, ratatouille grzybowym i sosem tymiankowym

ZUPY

🟠 rosół z kapłona z domowym makaronem

🟠 krem z buraka z pudrem z koziego sera

🟠 żurek na domowym zakwasie

DESERY

🟠 kisiel wiśniowy z parfait chałwowym

🟠 sernik z czekoladą

🟠 ptasie mleczko z truskawkami

🟠 lody rzemieślnicze

🟠 fondant z czekolady z pijaną wiśnią

Oczywiście w karcie pozostają nasze 

DANIA PREMIUM

🟠 Sztuka mięsa w rosole 

Podana z warzywami z wywaru, sosem chrzanowym, brukselką z bułką tartą,

puree ziemniaczanym, ćwikłą i tartym chrzanem, wszystko serwowane przy gościu

🟠 Polędwica Wellington

Delikatne, wykwintne mięso z polędwicy wołowej otoczone puszystym musem truflowym

w kruchym cieście francuskim (trzeba zamówić z dwudniowym wyprzedzeniem)

🟠 Vistula Caviar

Najwyższej jakości polski kawior z jesiotra – puszka 50 g

Na deser polecamy

🟠 Flambirowane Crepes Suzette

Zapraszamy do rezerwacji online lub telefonicznej:

+48 573 000 526

https://uwieniawy.pl/rezerwacje/