Dnia 26 lutego, o godzinie 19:00 w siedzibie restauracji „U Wieniawy” odbędzie się OFICERSKI BAR OSTATKOWY, na który serdecznie zapraszamy!
Na naszych znamienitych Gości czekają znakomite wódki , zimne piwo
i pierwszorzędne wino w formie OPEN BARU dostępnego do północy!
Pewność wszechstronnej zabawy i muzykalności gwarantuje zespół „Gentelmani” (trąbka, perkusja, klawisze i wokal)
Numer wieczoru:
DEFILADA KELNERÓW I KUCHARZY ZASERWUJE JESIOTRA W CAŁOŚCI W SARKOFAGU SOLNYM
Dla naszych Gości zostało sumiennie i starannie przyrządzone sześciodaniowe menu!
ZAKĄSKI SERWOWANE NA PÓŁMISKACH
☞Nóżki wieprzowe w galarecie
☞Mięsa pieczone z marynatami
☞Wędliny z Podlasia
☞Terrina z kaczki z pistacjami
☞Mus w wędzonego jesiotra z kwaśną śmietaną
☞Sałata z wędzonym łososiem i vinegrtem miodowo-musztardowym
☞Carpaccio z buraków
ZAKĄSKA SERWOWANA
☞Tatar wołowy po Szwoleżersku
lub
☞Tatar z pomidora (wersja vege)
PRZYSTAWKA CIEPŁA
☞Pasztet z jelenia zapiekany w cieście francuskim z sosem żurawinowym
lub
☞Brukselka na ostro, smażona z miodem
ZUPA
☞Zupa rakowa Generała Wieniawy
DANIE GŁÓWNE
☞Zraz spod szabli, cudownie przyprawione ziemniaki i buraki
lub
☞Sandacz a’la americaine
lub
☞Kopytka w sosie truflowym (wersja vege)
DESER
☞Torcik bezowy z kremem waniliowym
Cena Biletu 350 zł
Dla Gości, którzy ubiorą się w strój oficerski lub z dwudziestolecia międzywojennego, zarząd restauracji zarządził zniżkę – wtedy cena biletu będzie wynosiła 300 zł
Każdego gościa powitamy kieliszkiem Prosecco
Serdecznie zapraszamy do REZERWACJI STOLIKÓW:
573 000 526