Dnia 26 lutego, o godzinie 19:00 w siedzibie restauracji „U Wieniawy” odbędzie się OFICERSKI BAR OSTATKOWY, na który serdecznie zapraszamy!

 

Na naszych znamienitych Gości czekają znakomite wódki , zimne piwo

i pierwszorzędne wino w formie OPEN BARU dostępnego do północy!

 

Pewność wszechstronnej zabawy i muzykalności gwarantuje zespół „Gentelmani” (trąbka, perkusja, klawisze i wokal)

 

Numer wieczoru:
DEFILADA KELNERÓW I KUCHARZY ZASERWUJE JESIOTRA W CAŁOŚCI W SARKOFAGU SOLNYM

 

Dla naszych Gości zostało sumiennie i starannie przyrządzone sześciodaniowe menu!

 

ZAKĄSKI SERWOWANE NA PÓŁMISKACH

☞Nóżki wieprzowe w galarecie

☞Mięsa pieczone z marynatami

☞Wędliny z Podlasia

☞Terrina z kaczki z pistacjami

☞Mus w wędzonego jesiotra z kwaśną śmietaną

☞Sałata z wędzonym łososiem i vinegrtem miodowo-musztardowym

☞Carpaccio z buraków

 

ZAKĄSKA SERWOWANA

☞Tatar wołowy po Szwoleżersku

lub

☞Tatar z pomidora (wersja vege)

 

PRZYSTAWKA CIEPŁA

☞Pasztet z jelenia zapiekany w cieście francuskim z sosem żurawinowym

lub

☞Brukselka na ostro, smażona z miodem

 

ZUPA

☞Zupa rakowa Generała Wieniawy

 

DANIE GŁÓWNE

☞Zraz spod szabli, cudownie przyprawione ziemniaki i buraki

lub

☞Sandacz a’la americaine

lub

☞Kopytka w sosie truflowym (wersja vege)

 

DESER

☞Torcik bezowy z kremem waniliowym

 

Cena Biletu 350 zł

 

Dla Gości, którzy ubiorą się w strój oficerski lub z dwudziestolecia międzywojennego, zarząd restauracji zarządził zniżkę – wtedy cena biletu będzie wynosiła 300 zł

 

Każdego gościa powitamy kieliszkiem Prosecco

 

Serdecznie zapraszamy do REZERWACJI STOLIKÓW:

573 000 526

https://uwieniawy.pl/kontakt