Dla niektórych Święta Wielkanocne to czas otuchy i nadziei, ale i wytchnienia od pracy i codziennego pędu. Inni po prostu lubią klimat świąt. Ale niemal wszyscy kojarzą ten czas ze specjalnymi potrawami, na które czekamy cały rok.
Dlatego w marcu i kwietniu w Restauracji U Wieniawy nie mogło zabraknąć specjalnego świątecznego menu.

Co Szef Kuchni, Krzysztof Kowalski przygotował dla Państwa?
⬞ Przystawki
☞ Jajka faszerowane na trzy sposoby (pieczarki, mus z szynki, mus z łososia, podawane dwie połówki każdego rodzaju)
☞ Jajka faszerowane po polsku
☞ Schab po warszawsku
☞ Sałatka jarzynowa
☞ Tatar z pomidorów z kaparami i szalotką

⬞ Zupa
☞ Żurek świąteczny z jajkiem, kiełbasą i chrzanem

⬞ Dania główne
☞ Kiełbasa biała pieczona z cebulą, purée ziemniaczanym i sałatką z ogórka kiszonego
☞ Sandacz po polsku
☞ Pół kaczki w sosie jarzębinowym z kopytkami i modrą kapustą
☞ Kopytka w sosie truflowym

⬞ Deser
☞ Sernik z makiem i kajmakiem

Zapraszamy do rezerwacji stolików:
telefon: +48 573 000 526
e-mail: biuro@uwieniawy.pl

📍 Restauracja „U Wieniawy”, plac Marszałka Józefa Piłsudskiego 9, Warszawa.