MENU SZPARAGOWE CZAS ZACZĄĆ!
Drodzy Goście,
zapraszamy na pełne smaku, aromatu i różnorodności sezonowe szparagowe menu.

Szparagi, przebój wiosny, nareszcie zawitały na nasze stoły. Sezon trwa zaledwie kilka tygodni, więc warto najeść się nimi do syta. Szef Kuchni, Krzysztof Kowalski przygotował specjalne, sezonowe menu. Serwowane w Restauracji U Wieniawy szparagi pochodzą z polskich plantacji.

Sezonowe Menu Szparagowe w Restauracji U Wieniawy:
💚 Sałata ze szparagami i vinegret warzywnym
💚 Szparagi w emulsji maślanej, jajkiem poche i sosem holenderskim

💚 Szparagi na maśle z bułką tartą
💚 Krem ze szparagów z płatkami świeżej trufli.

💚 Dobosz ze szparagami, puree ze skorzonery i sos rakowy
💚 Polędwica Rossini z foie grass ,szparagami ,puree z selera i sosem z czerwonego wina

Szparagi uważane są za produkt szlachetny i dający absolutną dowolność w kwestii reinterpretacji ich struktury i smaku.
To też jeden z najpopularniejszych afrodyzjaków. Zapraszamy do Wieniawy – dajcie nam się uwieść!

Zapraszamy do rezerwacji stolików:
Rezerwacje:
telefon: +48 573 000 526
e-mail: biuro@uwieniawy.pl

📍 Restauracja „U Wieniawy”, plac Marszałka Józefa Piłsudskiego 9, Warszawa.

Menu Główne Restauracji U Wieniawy