Dla niektórych święta Bożego Narodzenia to ważny okres wyciszenia, inni cieszą się z chwili wytchnienia od pracy i codziennego pędu, jeszcze inni po prostu lubią klimat świąt i cieszą się na myśl o prezentach. Niemal wszyscy kojarzą jednak ten czas ze specjalnymi potrawami. Dlatego w grudniu U Wieniawy nie mogło zabraknąć specjalnego świątecznego menu. 

Co Szef Kuchni, Krzysztof Kowalski przygotował dla Państwa?

      • Przystawki ZIMNE:
        Terrina z sandacza z nadzieniem rakowym – 79 zł
        Karp po żydowsku w galarecie – 69 zł
        Mięsa i pasztety własnego wypieku z domowymi marynatami – 79 zł
        Ryba po grecku – 69 zł
      • Śledzie W ODSŁONACH:
        W oleju lnianym z marynowaną cebulą i pieczonymi ziemniakami – 59 zł
        Ze śmietaną i jabłkiem – 59 zł
        Z grzybami – 59 zł
      • Przystawki CIEPŁE I ZUPA:
        Pierogi z kapustą i grzybami, okraszone cebulą w oleju lnianym – 65 zł
        Kapusta świąteczna z grzybami – 59 zł
        Barszcz czerwony z uszkami – 49 zł
        Zupa borowikowa z łazankami i śmietaną – 55 zł
      • Danie GŁÓWNE:
        Karp zapiekany z bryndzą, 
podany z ziemniakami i warzywami w sosie maślanym – 89 zł
        Kaczka pieczona, podana z jabłkiem w karmelu, 
sosem żurawinowym i kopytkami – 99 zł
        Biodrówka jagnięca z sosem truflowym, 
blanszowanym szpinakiem i kopytkami – 189 zł
        Kopytka z grzybami i sosem truflowym – 69 zł
      • Na SŁODKO:
        Ciasto własnego wypieku (zapytaj kelnera) – 59 zł

      Zapraszamy do Wieniawy, bo u nas kluczem dobrego smaku, nie tylko w święta, jest odpowiednio wyselekcjonowany towar. Nasze świąteczne przygotowania rozpoczynają się już na poziomie wyboru produktu, a każde danie wychodzące z kuchni jest stworzone własnoręcznie od samych podstaw.

      Rezerwacje przyjmujemy i na wszelkie pytania odpowiadamy pod numerem telefonu
      Telefon kontaktowy: +48 573 000 526
      e-mail: biuro@uwieniawy.pl

      Zapraszamy do rezerwacji stolików.

      Do zobaczenia na Placu Piłsudskiego 9!