Piąta ćwiartka to w żargonie kulinarnym podroby. „U Wieniawy” doceniamy panujący od kilku lat wśród szefów kuchni i kucharzy trend wykorzystywania tych elementów.

Podroby zawierają wysokojakościowe białko, są także źródłem witamin C oraz tych rozpuszczalnych w tłuszczach (A, D, E i K). Na przykład serca dostarczają ogromnej dawki witamin z grupy B, sporej ilości cynku, miedzi, manganu, żelaza i potasu.
Jednym zdaniem, podroby idealnie uzupełniają niedobory składników odżywczych w organizmie.
Zapraszamy i życzymy smacznego!

W naszym wyjątkowym menu znajdą Państwo:

Przystawki:
👉 Ozorki cielęce w galarecie z świeżym chrzanem i piklami
👉 Zimne nóżki w galarecie
👉 Gęsi Pipek – Gęsie szyje faszerowane gęsiny żołądkami i wątróbką
👉 Cynaderki cielęce w śmietanie z czosnkiem i zieloną pietruszką
👉 Żołądki gęsie w emulsji maślanej z brukselką i węgierską kiełbasą

Zupy:
👉 Barszcz biały na dudach z jajkiem
👉 Flaki po warszawsku z pulpetami

Dania główne:
👉 Pierogi z płuckami i okrasą z cebuli
👉 Wątróbka cielęca z puree ziemniaczanym, duszoną cebulą i sosem z czerwonego wina

Menu „Piąta ćwiartka” było dostępne w naszej Restauracji do 28 lutego 2023.
Sprawdź aktualne MENU

Zapraszamy do rezerwacji stolików:
Telefon kontaktowy: +48 573 000 526
e-mail: biuro@uwieniawy.pl

Adres:
Restauracja U Wieniawy, pl. Piłsudskiego 9, Warszawa

Rezerwacje
Telefon kontaktowy: +48 573 000 526