Królowa Dynia „U Wieniawy” w sezonowym menu już od 24.10!

Wizytę U Wieniawy możecie zacząć od czegoś na ząb – placków z dyni z kwaśną śmietaną i łososiem Gravlax. 

Nie zabraknie też kremu dyniowego, podawanego u nas ze świeżymi truflami i imbirem. Dynia pojawi się również w daniach głównych na przykład w Piersi z kaczki podanej z kopytkami z dyni i ragoût z polskich śliwek.

Na koniec dyniowej uczty mamy też coś dla łasuchów  – ciasto dyniowe z lodami jogurtowymi. 

Brzmi pysznie? 

Bo jest pysznie! 

U Wieniawy kochamy dynię 🧡

Do zobaczenia w restauracji „U Wieniawy” na Placu Piłsudskiego 9!

Menu dyniowe 

🧡Placki z dyni z kwaśną śmietaną i łososiem Gravlax

🧡 Krem z dyni ze świeżymi truflami i imbirem 

🧡Jesiotr confit podany z purée z dyni i blanszowanym szpinakiem z chili i serem bursztyn 

🧡 Pierś z kaczki podana z kopytkami z dyni i ragoût z polskich śliwek 

🧡 Comber z jelenia podany z puree z dyni, ratatouille grzybowym i sosem tymiankowym

🧡 Ciasto dyniowe z lodami jogurtowymi 

Rezerwacje
☎️ telefon: +48 573 000 526
📧 e-mail: biuro@uwieniawy.pl

📍 Restauracja „U Wieniawy”, plac Marszałka Józefa Piłsudskiego 9, Warszawa.

Zapraszamy serdecznie!