Po raz XII „Gęsina na św. Marcina” królować będzie od 5 do 28 listopada w najlepszych restauracjach🎉.
****************************************
U Wieniawy cenimy sobie Polską tradycję i potrawy w najlepszej jakości. Dlatego dołączyliśmy do akcji Gęsina na św. Marcina pod patronatem Slow food Polska. Z tej okazji od 5 do 28 listopada codziennie znajdziesz u nas sezonową gęsinę w naszych autorskich przepisach.
Zapraszamy Was na:
🍴Tatar z gęsiny z sosem śliwkowo-kawowym 46 zł
🍴Żołądki gęsie w emulsji maślanej z fasolą z orzełkiem 39 zł
🍴Pierogi z gęsiną i sosem jeżynowym 49 zł
🍴Żurek na gęsinie z jajem gęsim 27 zł
🍴Noga gęsi długo pieczona z zapiekanką z dyni, ragout śliwkowym i sosem różano-pigwowym 79 zł
‼Menu degustacyjne: 199 zł/os.‼
➡Tatar z gęsiny z sosem śliwkowo-kawowym
➡Żołądki gęsie w emulsji maślanej z fasolą z orzełkiem
➡Pierogi z gęsiną i sosem jeżynowym
➡Żurek na gęsinie z jajem gęsim
➡Noga gęsi długo pieczona z zapiekanką z dyni, ragout śliwkowym i sosem różano-pigwowym
➡Kisiel wiśniowy z parfait chałwowym
********************************************
Nic nie umila tak świętowania jak wspólny posiłek. Dlatego uprzejmie informujemy, że dostępna jest także gęś w całości. Prosimy o zamówienie jej minimum 3 dni wcześniej. Cała gęś idealna jest na ok. 6 osób.
🍷🍷🍷🍷
Podobnie jak w poprzednich latach przy okazji „Gęsiny na św. Marcina” będzie serwowane🍷 Wino Świętomarcińskie, które w tym roku również będzie przygotowane przez Winnicę Turnau w wersji białej na bazie szczepu Seyval Blanc.
Do zobaczenia🖐️!