Związek kelnerów i kucharzy Restauracji U Wieniawy
ma zaszczyt zaprosić na:
ma zaszczyt zaprosić na:
KOLACJĘ ANDRZEJKOWĄ połączoną z dancing w rytmie przebojów 20-lecia międzywojennego,
która odbędzie się 27 listopada o godzinie 19.00
która odbędzie się 27 listopada o godzinie 19.00
Co nas czeka tego wieczoru? Wyśmienite
MENU ANDRZEJKOWE:
MENU ANDRZEJKOWE:
ZAKĄSKI SERWOWANE NA PÓŁMISKACH:
*Nóżki wieprzowe w galarecie
*Mięsa pieczone z marynatami
*Wędliny z Podlasia
*Terrina z kaczki z pistacjami
*Mus w wędzonego jesiotra z kwaśną śmietaną
*Sałata z wędzonym łososiem i winegretem miodowo-musztardowym
*Nóżki wieprzowe w galarecie
*Mięsa pieczone z marynatami
*Wędliny z Podlasia
*Terrina z kaczki z pistacjami
*Mus w wędzonego jesiotra z kwaśną śmietaną
*Sałata z wędzonym łososiem i winegretem miodowo-musztardowym
ZAKĄSKA SERWOWANA:
*Tatar wołowy po szwoleżersku
*Tatar wołowy po szwoleżersku
PRZYSTAWKA CIEPŁA:
*Pasztet z jelenia zapiekany w cieście francuskim z sosem żurawinowym
*Pasztet z jelenia zapiekany w cieście francuskim z sosem żurawinowym
ZUPA:
*Zupa rakowa Generała Wieniawy
*Zupa rakowa Generała Wieniawy
DANIE GŁÓWNE:
*Kaczka pieczona z sosem różanym, kluski śląskie i modra kapustą
Lub
*Sieja z sosem limonkowym, puree z pietruszki i karmelizowaną marchewką
*Kaczka pieczona z sosem różanym, kluski śląskie i modra kapustą
Lub
*Sieja z sosem limonkowym, puree z pietruszki i karmelizowaną marchewką
NUMER WIECZORU:
*Defilada Kelnerów i Kucharzy zaserwuje szynkę pieczoną w całości w sosie własnym i smażonymi kopytkami
*Defilada Kelnerów i Kucharzy zaserwuje szynkę pieczoną w całości w sosie własnym i smażonymi kopytkami
DESER
*Tort bezowy z kremem waniliowym
*Tort bezowy z kremem waniliowym
Każdego Gościa powitamy kieliszkiem szampana/Prosecco
Nie jesz mięsa? Żaden problem! Przygotowaliśmy WEGE MENU:
PRZYSTAWKA I
*Carpaccio z buraków z cytrusami
*Carpaccio z buraków z cytrusami
PRZYSTAWKA II
*Tatar z pomidorów
*Tatar z pomidorów
PRZYSTAWKA CIEPŁA
*Pasztet warzywny w cieście francuskim
*Pasztet warzywny w cieście francuskim
ZUPA
*Krem z dyni z aromatem trufli
*Krem z dyni z aromatem trufli
DANIE GŁOWNE
*Kremowe Risotto z warzywami
Lub
*Gołąbki z warzywami i sosem z suszonych pomidorów
*Kremowe Risotto z warzywami
Lub
*Gołąbki z warzywami i sosem z suszonych pomidorów
DESER
*Tort bezowy
*Tort bezowy
DODATKOWO:
*Bufet z napojami dostępny do godziny 24:00
*Znakomite Wódki, Zimne Piwo, Pierwszorzędne Wino, Soki, Napoje
Gazowane.
*Inne trunki i napitki zostawia się na życzenie gościa.
*Bufet z napojami dostępny do godziny 24:00
*Znakomite Wódki, Zimne Piwo, Pierwszorzędne Wino, Soki, Napoje
Gazowane.
*Inne trunki i napitki zostawia się na życzenie gościa.
Cena Biletu 350 zł
Dla Gości, którzy ubiorą się w strój oficerski lub z
20-lecia międzywojennego, zarząd restauracji zarządził
zniżkę – wtedy cena biletu będzie wynosiła na 300 zł👈.
20-lecia międzywojennego, zarząd restauracji zarządził
zniżkę – wtedy cena biletu będzie wynosiła na 300 zł👈.
Zamiast szumnych reklam wydajemy dobrze i syto.
Kuchnia pod fachowym zarządem i kontrola komisji sanitarnej
W razie reklamacji proszę zgłaszać się do bufetu.
Kuchnia pod fachowym zarządem i kontrola komisji sanitarnej
W razie reklamacji proszę zgłaszać się do bufetu.